Sydney
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Miranda
22 Juli 2013 | Australië, Sydney
Het was er wel ontzettend mooi, we hebben tijdens onze vuurtoren wandeling in de verte walvissen en dolfijnen gespot! Was ontzettend gaaf. Mooie stranden en zonsondergangen. We zijn nog een aantal vrienden uit Airlie tegengekomen dus heel erg leuk geweest.
Vanaf Byron hebben we de bus direct doorgenomen naar Sydney en wat een schok was dat!! Volgens mij zijn we nog nooit in zo'n enorme stad geweest en vooral na al die kleine Oostkust plaatsjes is het gigantisch. We zijn ondertussen wel weer gewent geraakt aan alle sirenes, verkeer en vooral mensen overal, maar duurde wel even een week.
Ook zijn we ondertussen weer aan t werk. Hebben een baan gevonden als fundraisers voor Oxfam. Wat een ongelooflijk moeilijke baan tot nu toe haha. We staan dus op t moment fulltime op straat of in winkelcentra's, mooie felle groene shirts aan en iedereen lastig vallen om sponsor te worden ;) Wat een uitdaging iedere dag weer, de cijfers zeggen t al 80% wordt je genegeerd, 10% doet gewoon een lul praatje en 10% kun je schrijven. Echt een uitdaging, maar moeten zeggen we hebben een hoop lol, mensen een beetje voor de gek houden en gewoon lachen om de domme opmerkingen die hun kunnen maken of wijzelf om maar aandacht te trekken.
Wat we dus de hele dag doen is een beetje dansen, rondspringen, mensen naar je toetrekken met een onzichtbaar koord, iedereen met een telefoon in handen de opmerking geven dat ze ons niet moeten bellen als we aan t werk zijn ... en ga zo maar door. Gaat dus helemaal nergens over maar t is gezellig. Wel helemaal gebroken aan t einde van de dag, maar dat zal vast wel beter worden. We zullen van de week even een foto maken in onze prachtige shirts :) Wel leuke vooruitzichten waarschijnlijk gaan we binnenkort op wat travel trips en dat kan overal in Australië zijn dus kom maar op !
In Sydney zelf nog niet de wereld gezien, natuurlijk het Opera House, Harbour bridge, Darling Harbour, de ferry naar Manly Beach 2 weken terug en afgelopen weekeind Bondi. We hebben ons er ook nog niet echt in verdiept en druk aan t werk op straat en in t Hostel.
Eerst weer even een beetje verdienen, dan willen we oversteken naar New Zealand voor 1 à 2 weken en daarna Melbourne en Perth. Hopelijk als we een beetje goed worden in fundraisen kunnen we dat blijven doen en anders weer opzoek naar iets anders. De tijd gaat ontzettend snel, we realiseerde ons vandaag dat we nog maar 4 maanden hebben! En ik weet dat klinkt alsnog als een lange vakantie maar t voelt erg vlot. Dit was t weer even voor nu en we komen binnenkort bij u terug !
Heel veel liefs vanuit Sydney !!!
23 Juli 2013 - 13:08
Henk En Ingrid:
heee lieverds
het is weer een heerlijk verslag, ik zie jullie heeelemaal voor me
zo op straat en de mensen lekker bekijken en commentaar geven zo hier en daar,
ECHT een baan voor jullie hihihi.
Maar wat jullie nog van plan zijn lijkt ons toch nog wel de moeite van het bekijken waard
en dat allemaal nog in zo'n korte periode poehpoe!!!!!
Want jaah over 4 maanden is het weer( gewoon) kaaskoppen politiek!!!!!
Werken,werken en werken, dus meiden haal er nog uit wat er in zit en geniet van jullie
laatste maandjes.
love you alle 2 en dikke kuzzzzz
Henk en Ingrid,Tim en Kimberly, Joey en Maxime. -
26 Juli 2013 - 16:47
Lida En Anne:
Hoi Yvon en Miranda Het heeft lang geduurd maar eindelyk een berichtje van ons wat een leuk verslag jullie maken wel een hoop mee wij denken dat als jullie weer terug zijn dat je wel een boek kan schrijven nog 4 maanden het lijkt lang maar voor jullie gaat het misschien veel te snel dus Sydney is een mega stad wij vonden Parijs al zo groot maar dat zou wel een dorp lijken dan We waren in parijs met Casper en Oscar was erg leuk We hebben 2 uur in de rij gestaan bij de Eifeltoren dat was nog kort werd er gezegd het is wel een mooie stad dus jullie staan de hele dag op straat het is wel weer eens wat anders he Hier gaat alles goed W ij wensen jullie het allerbeste liefs en de groetjes van ons allemaal Tante Lida en Ome Anne -
26 Augustus 2013 - 23:23
Magda En Koos:
He lieve meiden, mis toch echt wel jullie belevenissen op deze site. Volgens mij zijn jullie ondertussen al naar Canberra geweest en zitten jullie nu in NewCastle maar bovenal mis ik jullie foto, s of kijk ik niet goed? Heel veel succes met het werk en veel liefs maar weer!